2022. április 29.

Szélkiáltó koncert az Erkelben

Az osztályok beszámolói

1.a

A gyerekek már hetek óta izgatottan várták az együttes koncertjét. Lelkesen tanulták a dalt, szinte minden énekórán gyakorolták Györgyi nénivel.
A Boldogság dal már a címében is hordozza azt az örömöt, amire a gyerekeknek is nagy szüksége van. Anyák napja közeledtével különösen nagy hatással volt rájuk.
A koncert színvonalas volt, amit 45 percbe bele lehet préselni, vidámságot, jókedvet, az mind benne volt. Az 1.a részéről máskor is szívesen látnánk Őket.

1.b

Az 1.b osztályos gyerekek nevében
- köszönjük a szervezést;
- tetszettek a közös éneklések = jól éreztük magunkat;
- élmény volt "élőben" hallani / látni a hangszereket;

A 2.b nevében köszönjük a Szélkiáltó együttes koncertjét!

Jó volt együtt énekelni.
Köszönjük a szervezést és a lelkes előadókat.

2.c

Pénteken a Szélkiáltó zenekar egy olyan gyerekközpontú műsorral lepte meg a tanulóinkat, amely hatalmas zenei élmény mellett felkeltette az érdeklődést a különböző hangszerek iránt is. A gyerekek nyitottak voltak erre a fajta zenére. Bensőséges és önfeledt tevékenységet nyújtott az interaktív előadás, a közös produkció. Ezek mellett némelyik gyereknek az első olyan élménye volt, amelyben hangszerekkel, zenészekkel találkozhatott. A csillogó szemeket látva megtapasztaltuk, hogy a zene elérhető örömforrás. A gyerekek fantasztikusan énekeltek.

3.a

A koncerten érdekes hangszereket hallhattunk, sok új dolgot tanultunk. Nagyon jó volt a közös éneklés, szépen szólt. Az előadást a humor és a játékosság jellemezte. Tetszettek a találós kérdések, jól tudtunk együttműködni a zenekarral. Nagyon örültünk, hogy találkozhattunk velük, máskor is szeretnénk őket látni!

4.a

A 4.a osztály tanulóival vettem részt a Szélkiáltó együttes koncertjén. A gyerekek nagyon élvezték az előadást, szívesen vettek részt a "játékokban". Mindezek mellett a legnagyobb élményt a közös éneklés jelentette számukra, amire nagyon készültek. Véleményem szerint jó lett volna, ha kicsit több olyan dallal érkeznek, amit a gyerekek is ismernek, így talán több közös éneklést is be lehetett volna csempészni a műsorba.

4.c
5.a

Nagyon jól éreztük magunkat a koncerten. Hangulatos, vidám zenét játszottak. Gyönyörűen énekeltek a bácsik, jó volt a kisugárzásuk. Az volt a legjobb, amikor együtt énekeltünk. Gyuri bácsi nagyon jól ropta és vicces volt, hogy Levi is kiment a színpadra. A Boldogság dal volt a legjobb.

5.b

Az osztályfőnök nevében:
Nagy öröm volt ez mindannyiunknak.
Felemelő és megható érzés volt sok idő után együtt látni és hallani a gyermekeinket. Nem szégyellem, de én megkönnyeztem a boldogság dalt, így hallani és érezni nagyon megható volt.
Jó volt látni az osztályomat, miután feloldódtak a gátlásaik, önfeledten, örömmel énekeltek.
A dal tanulása során nem gondolták, hogy mi sül ki ebből, s ők is meglepődtek a nagyszerű élményen.
Az előadás után volt szerencsém pár szót váltani az együttes egyik tagjával. Látszott rajta a meghatódottság és a boldogság.
Sok ilyen élményt kívánok még a diákjainknak és nekünk. Köszönet érte!!! 😊

6.a

Április 29-én az egész iskola részt vett a Szélkiáltó együttes koncertjén. Az együttes előre elküldte a "Boldogság-dal" című zenéjét, hogy megtanuljuk és az előadáson közösen elénekeljük. Ez remekül sikerült. Az együttes nagy beleéléssel és szórakoztatóan adta elő egymás után a dalokat. A mókás produkció közepette Gyuri bácsi táncra is perdült, amit a diákok tapssal fogadtak. Összességében nagyon jól szórakoztunk, máskor is szívesen várjuk vissza a zenekart.

6.b

"Az együttes verseket zenésített meg és így dalolták el őket. Mi is sokszor csatlakoztunk az énekléshez, így nem csak hallgattuk őket. Egy dalt meg is kellett tanulnunk, aminek a címe "Boldogság dal", és el is énekeltük a koncerten."
Gregus Hanna 6.b
"A Szélkiáltó együttes szerintem szép számokat játszott. Az is jó volt, amikor együtt énekeltünk. Nagyon élveztem az előadást. Az együttes tagjai is kedvesek voltak. Nagyon jól játszottak a hangszereken, jó volt hallgatni őket."
Pauló Nóra 6.b

7.a

Nagyin tetszett nekünk, mert humoros, kreatív és élvezhető volt. Mindenki vidáman és mosolygósan hallgatta, és aktívan be is kapcsolódott, amikor kellett. A tanárok is szemmel láthatóan élvezték, páran közülük táncra is perdültek. Volt humoros és szívhez szóló dallam is. Ráadásként magunkról is írtunk verset. A közös éneklés pedig nagyszerűen sikeredett. A vidám perceket számos fénykép és videó örökítette meg, melyeket az iskola honlapján lehet megtekinteni.

7.b

Kedves Együttes!
Nagyon sok szép dalt énekeltünk. Tetszettek a dalok, jók voltak a hangszerek, kedvesek az előadók, jól kommunikáltatok a közösséggel. Mindenki énekelt és nevetett. Nagyon jól éreztük magunkat. A Boldogság dalt megtanultuk, így veletek együtt énekelhettünk. Ez egy maradandó élmény számunkra.
Köszönjük!!!
Üdvözlettel a 7.b

7.c

A Szélkiáltó együttes műsora izgalmas volt és játékos. Tagjai nagyon viccesen adták elő dalaikat és szójátékaikat. Nem ismertük eddig az együttest, de nagyon szimpatikusak és kedvesek voltak. A zenék fülbemászóak voltak, és jó, hogy olyan dalokat is énekeltek, amit mi is ismertünk. A kedvencünk a Boldogság-dal volt, már alig vártuk, hogy énekelhessük közösen. Szerintünk nagyon jól sikerült, bár.a zenetagozatosok nélkül nem biztos, hogy így sikerült volna. Nagyon jó volt a hangulat, sokat tapsoltunk és énekeltünk.

8.a

Az alapos felkészülés után sor került a Szélkiáltó színvonalas fellépésére. A műsor megalapozta az iskolában utána uralkodó kellemes hangulatot. Az együttes olyan szakmai tudást és karizmát hozott az iskolába, hogy az minden eddigit felülmúlt. A közös éneklés pedig alkalmat adott az iskola zenei egy hangjának megnyilvánulására.