Tájékoztatás

Ügyintézés a nyári időszakban szerdai napokon 09:00-13:00 között:
június 30.
július 14., 28.
augusztus 11.

Osztályozó vizsga és javítóvizsga: 2021. augusztus 24. (kedd) 09:00
Első tanítási nap és tanévnyitó ünnepély: 2021. szeptember 1. (szerda) 08:00
A tankönyveket az első tanítási napon kapják meg a tanulók.

Fotópályázatra érkező fotók díjazottjai


Hangszerbemutató a logopédiai tagozaton

Május 28-án, a gyermeknapi programokhoz kapcsolódva, hangszeres bemutatót tartott nálunk Ócs József és Szűcs Hajnal. Ócs József megismertetett minket a didgeridoo készítésével és hangjával. Együtt csodáltuk a szebbnél szebb faanyagokból készült hangszereket. Bepillantást nyertünk abba, hogy hogyan kísérik történeteiket az ausztrál bennszülöttek ezzel a hangszerrel. Izgalmas volt kitalálni, hogy milyen ausztrál állat mozgását vagy hangját utánozta a hangszer. Megismertünk több fából és egyéb természetes anyagokból készült ritmushangszert és a sámándobot. Közös ritmuszenekart alakítva együtt zenéltünk az udvaron az ostorfák árnyékában.


Olvasóvetélkedő beszámolóEbben a tanévben a járvány miatt kevesebben vettek részt a szokásos olvasóvetélkedőn, de a lelkesedés annál nagyobb volt.

A 4. évfolyamon végül egy csapat maradt, a 4.b-ből, így ők lettek az első helyezett csapat.
A 3. évfolyamon 6 csapat vett részt végig a vetélkedőn, itt két első helyezett is született.


3. évfolyam:

I. Brawl stars: Bíró Kara, Lendvei Lóránt, Szekeres Bence. (3.c)

I. Csajos Csopi: Antal Janka, Pintér Dorka, Sipos Franciska (3.a)

II. Szuper SZ-esek: Szabó Balázs, Szabó Zétény, Szauter Belián (3.a)

III. Szuper hármas: Major Noémi, Okos Regina, Szűcs Luca (3.a)

4. évfolyam:

I. L.H.L.: Brinza-Balázs Hanna, Kozsda Luca, Pagonyi Lili (4.b)

GRATULÁLUNK MINDEN RÉSZTVEVŐNEK!


Mesés erdő - Rajzpályázat


Gödöllő szépsége, ahogy én látom! - Fotópályázat


Pünkösdi projektnap a logopédiai tagozaton

Május 20-án pünkösdi projektnapon vehettek részt a logopédiai tagozat tanulói. Beszélgettek a pünkösdről és a hozzá kapcsolódó népszokásokról. Megtekintették a 2. osztályosok előadásában a Rózsacsoda című előadást Árpád-házi Szent Erzsébet legendájáról. Ezután négy programot rendeztünk a gyerekeknek. A táncházban zenéltek, táncoltak, pünkösdi énekeket énekeltek Schlégel Laura néptáncoktató vezetésével.
A második állomáson játékos feladatokban vettek rész, májusfa szalagot készítettek. A lányok kézműves foglalkozáson koszorút készítettek, a fiúk változatos erőpróbákon mérkőztek meg a pünkösdi király címért. A napot a pünkösdi király és királyné megválasztásával és felvonulásával zártuk.


Kárpát-medencei Simonyi Zsigmond helyesírási verseny

A 2020/2021-es tanévben rendhagyó módon, online rendezték meg a versenyt, amibe immár 7. éve iskolánk is újra bekapcsolódott. A szervezést a Károly Gáspár Református Főiskola vállalta magára.
A számítógéppel kitöltött feladatlapok okoztak némi fejtörést versenyzőinknek, de 6 tanulónk sikerrel vette az első akadályt, és továbbjutott a 11.200 körüli népes mezőnyből a legjobb 2400 közé.
Itt sem kellett szégyenkezniük pontszámaik miatt, mivel Pest megyében kétszer annyi továbbjutó volt a magas pontszámok okán.
2021. április 27-én írták meg több módosított időpont után a 2. feladatsort. Több esetben gépelési hibának is betudható, hogy pontokat vesztettek.

A tanulók:

Gulyás Natália 5. a

Kerekes András 5.c

Nagy Rebeka 5.c

Novák Bori 6.a

Maráczi Petra 6.c

Lacó Laura 8.a

Tanáraik:

Szalárdiné Szondy Adrien

Sándor Lívia

Sándor Lívia

Horváth Krisztina

Matuz Zsuzsanna

Majorné Miklósi Gyöngyi

Örülünk, hogy ilyen nehezített pályán is helyt álltak tanulóink!
Tankerületi szavalóverseny

Az idei tanévben a tavalyi kényszerű szünet után, a Petőfi Sándor Általános Iskola online hirdette meg immár több évtizedes múltra visszatekintő hagyományos márciusi vers-és prózamondó versenyét.
Iskolánkból mindig vannak részt vevők ezen a rendezvényen versenyzőként és zsűritagként is. A rendhagyó forma miatt az értékelő munkából kimaradtunk, de lelkes 5-6. osztályos tanulókban nem volt hiány. Végül sikerült kiválasztani a korcsoport 3-3 legjobbnak ítélt vers- vagy prózamondóját, az ő felvételükkel neveztünk.

Az eredményre ugyan technikai okok és a digitális oktatás miatt májusig kellett várni, de végül örömmel olvastuk, hogy az 5-6. korcsoport 2. helyezett versmondója lett Kerekes András Lajos 5. c osztályos tanuló, a próza kategóriában pedig Kovács Laura 5. b osztályos tanuló 1. helyezést ért el.

Örülünk sikerüknek!

Tájékoztatás az általános iskolai beiratkozás rendjéről


Hirdetmény az általános iskola beiratkozás rendjéről


AZ ÁLTALÁNOS ISKOLA FELVÉTELI KÖRZETE A 2021/2022. TANÉVBEN


Tájékoztató az "Emelt szintű ének-zenei meghallgatás" módjáról

A felvételek beküldésének határideje: 2021. április 9.

Felvételről/elutasításról szóló értesítés kiküldése 2021. április 12-ig


Kedves Szülők!

A közeljövőben nehéz, felelősségteljes döntés előtt állnak, hiszen gyermekük első osztályba készül. A járványhelyzet miatt idén sajnos, nem tehetnek személyes látogatást iskolánkba. Választásukban a honlapunkon megtalálható tájékoztatóval, az iskolánkról szóló kisfilmmel és a leendő tanítók bemutatkozásával szeretnénk segítséget nyújtani. Kérem, folyamatosan kísérjék figyelemmel honlapunkat a beiskolázással kapcsolatos információkért.

Tisztelettel,
Géczi Ildikó
intézményvezető

TESCO Pályázat

Pályázat
A 2020 tavaszán elnyert "Ön választ, mi segítünk" program keretében a TESCO 200.000 Ft-tal támogatta az Erkel Iskola Gyermekeiért Alapítványt.
A pályázat célja, hogy a tehetségfejlesztés és a felzárkóztatás érdekében a szenzomotoros tréning és a táblajáték program eszközeit bővítse.
2021-ben lezárult beszerzések eredményeként, a tanulók már ettől a tanévtől használhatják az eszközöket.

Köszönjük! - 1.L. osztály tanulói


Alsó tagozatosaink szavalóversenye

2021. február 23-án 62 versmondóval megtartottuk iskolánk alsó tagozatosainak szavalóversenyét. A verseny szervezője Szabóné Nagy Mária.

A résztvevőket emléklappal és csokoládéval jutalmaztuk, a helyezettek oklevelet kaptak és igazgatói dicséretben részesültek

1. évfolyam:

zsűri: Gémesiné Sas Erzsébet, Gilvácsi Györgyi

I. Személyi Veronika 1.a

II. Eykyn Sára és Vajda Dóra 1.a

III. Jack Jols és Ujváry Bálint 1.b

2. évfolyam:

zsűri: Bíró Ildikó, Herczegné Kenesei Edit

I. Kovács Ella 2.a és Kiss Dávid 2.b

II. Árvai Liza 2.a és Bartus Nóra 2.b

III. Takács Emma 2.b

3. évfolyam:

zsűri: Dankóné Szlabóczky Csilla, Molnár Henriette

I. Nagy Dorina Lili 3.c

II. Lendvai Lóránd 3.c

III. Soltész Ildikó 3.b

IV. Pintér Dorottya 3.a

4. évfolyam:

zsűri: Pásztor Marianne, Várszeginé Csiky Zsófia

I. Daróczi Lili 4.a

I. Ozvári-Lukács Laura és Domokos Csilla 4.a

III. Urbán András 4.bFarsang a Logopédián - 2021. február 12.

Nagy izgalommal vártuk ezt a napot! Tudtuk, hogy sok nevetés, játék, meglepetés vár ránk! De azt nem gondoltuk, hogy az osztályokban megtartott jelmezbemutatón, játékos vetélkedőkön, tréfás táncokon kívül még a negyedik osztályosok megnevettetnek bennünket egy farsangi komédiával!
A farsangi ünnep ezzel még mindig nem ért véget! Az udvaron igazi kisze-bábot égettünk! A kisze-báb égetése alatt zenebonával, dallal, verssel űztük el a telet. Azért azt se felejtjük el, hogy mennyi finom farsangi fánkot ettünk! Nagyon jól éreztük magunkat!
1.L. osztály tanulói


A magyar kultúra napja

Van egy dal, amit előbb megtanulsz, még mielőtt a tartalmát megértenéd. Amíg kicsi vagy, csak hallgatod a rádióban, a televízióban, amikor a győztes magyar sportolók tiszteletére felkúszik a rúd csúcsára a piros -fehér -zöld nemzeti lobogónk.

Hallgatod az iskolai és városi ünnepségeken, ahol tiszteletadással és meghatottan éneklik együtt a résztvevők. Aztán egy idő után magad is megpróbálod énekelni, s egyre biztosabban dalolod a többiekkel... Tovább olvasomErkel nap - 2020

210 évvel ezelőtt született ERKEL FERENC (Gyula, 1810. nov. 7. - Budapest, 1893. jún. 15.) zeneszerző, karmester, zongoraművész és pedagógus. November 6-án Erkel napunk keretében rá emlékeztünk. Hagyományainkhoz híven ünnepi műsorral kezdődött a napunk, rendhagyó módon az iskolarádión keresztül hallgatva a 8.a osztály előadását... Tovább olvasom
Október 23.

Október 22-én emlékeztünk meg az 1956-os eseményekről.

A műsorban Fleisz Liza, Haaz Tímea, Megyeri Gerda Liza, Végh Adrienn Zorka, Bárczi Csanád, Domán Csaba, Kristóf Mátyás, Nagy Péter Atilla 6. c osztályos tanulók vettek részt.

Felkészítő: Harmati Róbert tanár úr
Díszlet: Bu Györgyi tanárnő és Gilvácsi Györgyi tanítónő ... Tovább olvasom


Az Aradi Vértanúk Emléknapja

"Tegnap hősök kellettek, ma mártírok... Így parancsolja ezt hazám szolgálata."

Dessewffy Arisztid

171 esztendővel ezelőtt 1849. október 6-án végezték ki Aradon az 1848-49. évi szabadságharc 13 honvédtisztjét, Pesten pedig ugyanezen a napon hajtották végre a gróf Batthyány Lajos egykori miniszterelnökre kiszabott halálos ítéletet... Tovább olvasom


Állatok Világnapja

A 2.b osztály környezetismeret órán és napközis foglalkozásokon készült az állatok világnapjára.
Az elmúlt hónap délutánjaiban Farkas Jánosné Fehérke című állatos meséjét hallgatták a gyerekek. Környezetismeret órához kapcsolódóan megépítésre került egy erdő, amit oly módon építettek meg a gyerekek, hogy a szintjeit szétválasztottuk. A szinteknek megfelelően helyezték el, az otthonról hozott állatokat. Mindegyikről megtudtunk egy-egy kis érdekességet. Megismerkedünk Gödöllő gyakori állatvilágával, (A gyerekek egy egyszerű lapozgatót készítettek)... Tovább olvasom


A zene világnapja

"A zene az életnek olyan szükséglete, mint a levegő. Sokan csak akkor veszik észre, ha már nagyon hiányzik."

Kodály Zoltán

Október elseje, amikor a világon mindenütt azenét ünneplik! Yehudi Menuhin kezdeményezésére 1975-ben az UNESCO október 1-jét A zene világnapjává nyilvánította... Tovább olvasom


Magyar Népmese Napja

2005 óta ünnepeljük szeptember 30-án, Benedek Elek születésnapján a magyar népmeséket. Ezen a napon minden népmesét szerető gyerek és felnőtt megkülönböztetett tisztelettel fordul mind a magyar, mind más népek meséi felé... Tovább olvasom

Tanévnyitó ünnepség - 2020/2021

2020. szeptember 1-jén tartott rendhagyó tanévnyitó ünnepségünkön intézményvezető asszony köszöntése után az első osztályos tanulók és szüleik, illetve a 4. évfolyamosok az iskola udvarán, a felsőbb évfolyamos tanulók pedig az osztálytermükben az iskolarádión keresztül hallgatták meg az ünnepi műsort... Tovább olvasom