Gödöllői Erkel Ferenc Általános Iskola, 2100 Gödöllő. Szabadság tér 18., Tel: 06-28-513-025 E-mail: efai@erkeliskola.hu OM: 037707

E-napló

Legfrissebb

További információk

Eredményeink

Pályázatok

TÁMOGATÓINK

Galéria Dokumentumok Aktuális Közösség Alapítvány Iskolánkról

„Szép Magyar Beszéd” területi verseny a Gödöllői Erkel Ferenc Általános Iskolában

 

A „ Kazinczy–díj Alapítvány – Péchy Blanka emlékére”  felkérésének eleget téve az idei évben először került sor iskolánkban a Kazinczyról elnevezett „Szép Magyar Beszéd” országos verseny  Gödöllő és környéke területi fordulójának megrendezésére.

A versenyt Péchy Blanka érdemes művész több, mint ötven éve  hívta életre, és hamar országos méretűvé vált. Középpontjában az értő-értető olvasás áll, és a magyar beszédkultúra fejlesztését  tűzte ki célul.

A megmérettetés minden esztendőben két kategóriában zajlik: külön mérik össze tudásukat az 5-6. évfolyam, és külön a 7-8. évfolyam versenyzői.

Minden nevező egy, a kiírásnak megfelelő szabadon választott szöveggel érkezik a versenyre, amelyet felolvas a zsűri és a közönség előtt. Második feladatként egy kötelező szöveget kell   - a szöveggel való rövid ismerkedés után – felolvasni. Ezt a kötelező szöveget minden esztendőben a Kazinczy-díj  Alapítvány jelöli ki és küldi el a rendező iskolák részére.

Az idei találkozóra 2020. február 20-án délelőtt került sor iskolánkban.

Rövid megnyitó műsor után, melyet iskolánk tanulói adtak,  Géczi Ildikó, a Gödöllői Erkel Ferenc Általános Iskola igazgatónője köszöntötte a jelenlévőket.

Dány, Isaszeg, Pécel, Szada, Vácszentlászló, Veresegyház és Gödöllő 5-8.osztályos tanulói és kísérőik gyűltek össze erre a  délelőttre.

Mindkét kategóriában 17-17 versenyző nevezett 9 iskolából.

A zsűrizés nehéz feladatát  Novák Lászlóné, Juhászné Bankó Zsóka és Tóth Marianna vállalták, akik évek óta kísérik figyelemmel és értékelik a gyerekek teljesítményét.

A zsűri a verseny eredményhirdetésén elsősorban a versenyzők magas szintű felkészültségét, illetve a szabadon választott szövegek változatosságát és minőségét dicsérte. Mindkét kategória 1-3. helyezettje egy-egy  oklevelet és könyvet kapott, melyet a Kazinczy–díj Alapítvány biztosított a győzteseknek. Iskolánk minden résztvevőnek  egy-egy emléklappal és kis ajándékkal is kedveskedett. A jelen lévő iskolák képviselői a gödöllői Polgármesteri Hivatal ajándékaként egy – egy Gödöllő naptárat  kaptak. 

 A nagyon jó hangulatú délelőtt vendéglátását a Gödöllői Erkel Ferenc Általános Iskola közösségének egy kis csapata biztosította.

 Eredmények az 5-6.osztályosok kategóriájában:

I.    Csóka Zoltán                 6.o.  Fabriczius  József Általános Iskola, Veresegyház 

II.   Varga Lili Csilla           5.o   Gödöllői Damjanich János Általános Iskola

III. Mezei Borbála Margit   5.o.  Vácszentlászlói Szent László Általános Iskola

 

Eredmények a 7-8.osztályosok kategóriájában:

I.    Gyuricza Emma            7.o.  Gödöllői Hajós Alfréd Általános Iskola

II.   Roska Dániel                8.o.  Gödöllői Hajós Alfréd Általános Iskola

III. Jakab Benedek              8.o.  Gödöllői Erkel Ferenc Általános Iskola

 Az országos versenyre Gyuricza Emma jutott tovább.

 Gratulálunk minden résztvevőnek!

 Harsányiné Gilvácsi Györgyi

     

Ön a             -dik látogatónk!