Gödöllői Erkel Ferenc Általános Iskola, 2100 Gödöllő. Szabadság tér 18., Tel: 06-28-513-025 E-mail: efai@erkeliskola.hu OM: 037707

E-napló

Legfrissebb

További információk

Eredményeink

Pályázatok

TÁMOGATÓINK

Galéria Dokumentumok Aktuális Közösség Alapítvány Iskolánkról

ERKEL NAP

2019. 11. 07.

 

A hagyományoknak megfelelően az idei tanévben is megemlékeztünk iskolánk névadójáról, Erkel Ferencről.

A program a 8.a osztály által előadott ünnepi műsorral kezdődött, amit az alsó-, felső tagozat és a logopédiai osztályok is megtekintettek, majd az iskola előtti Erkel szobor koszorúzásával folytatódott.

A nap további részében olyan programok következtek, amelyek valamilyen módon kapcsolódtak a zenéhez.

Az alsósok az előre tervezettek alapján hangszeres bemutatón vettek részt, vetélkedőt szerveztek, zenét hallgattak, filmet néztek, játékosan hangszert készítettek, sakkoztak, Erkel életével ismerkedtek.

Névadópróbán vettek részt az ötödikesek, amire már hetek óta készültek. Izgatottan teljesítették a verseny állomásain kapott feladatokat. Az elkészített plakátokat a folyosón kiállítva lehet megtekinteni.

A zeneteremben a Chopin Zeneiskola, majd a Mikrofon Zeneiskola erkeles növendékei adtak színvonalas koncertet.

A nap sokszínűsége a programok változatosságából adódott akár az iskolában, akár külső helyszínen (pl. Városi Könyvtár, Királyi Kastély,), amiket a zene kapcsolt össze.

Az alagsor egyik termében kialakított Szabaduló szoba nagy érdeklődést váltott ki, igencsak feladta a leckét a szabadulni vágyóknak.

A nap zárásaként a próbázó ötödikesek örömmel vették át a megérdemelt jutalmat.

 

 

Ön a             -dik látogatónk!